PenízeTechnologie

Příchod Apple pay do česka je na spadnutí. Termín spuštění ?

Za 14 dní zahazujem karty do kanálu 😀 . Tak nějak by se dala popsat aktuální nálada kolem příchodu Apple pay do naší malé zemičky. Kartu prostě vystřídá mobil a hodinky. Předpokládaný termín spuštění by se snad měl pohybovat kolem 19. února. Android uživatelé se nám tak konečně přestanou smát. Jedná se o platební metodu od společnosti Apple, která umožňuje uživatelům telefonů a hodinek platit. Služba není nijak placena a funguje stejně jako placení bezkontaktní platební kartou, kterou už většina z nás má. Jako jednu z výhod vidím bezpečnost. Ne každý má dnes peněženku s ochranou bezkontaktní karty a tak pokud tuto kartu budeme moci nechat doma. U telefonu nás nikdo s přenosným terminálem okrást nemůže. Při placení telefonem nebo hodinkami je nutné platební akci nějakým způsobem vyvolat. Nelze telefon pouze přiložit. Je nutné potvrzení otiskem prstu nebo skenem obličeje.

V první vlně hned nekolik bank

V čele s Českou spořitelnou také mBank, Komerční banka, Moneta, AirBank a Fio banka. Za startupy se chystá spustit Apple pay Twisto. Ostatn íčeské banky také projevily o službu zájem a dostane se tak na ně v první polovině letošního roku.

Je to bezpečné ?

Jednoduchá odpověď pro všechny. ANO JE. Dokonce bezpečnější než všechny vaše platební karty. Kartu nechte doma a noste pouze svůj telefon, který máte tak jako tak pořád v ruce. Platby je vždy nutno potvrdit otiskem prstu nebo obličeje. Toho že v kapse nemáte mobil si všimnete daleko rychleji než toho že chybí karta. Samozřejmě je to generační záležitost a celá tahle sranda nikdy nebude pro každého.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..