Technologie

Playstation 4 z druhé ruky – Na co si dát pozor?

Zdravím, nedávno se mi poštěstilo a povedlo se mi získat PS 4. Rozhodl jsem se s Vámi podělit o zásady, které je z mého pohledu potřeba dodržet pokud kupuje PS 4 z druhé ruky.

Předem je třeba zmínit důvod, proč jsem se vůbec rozhodl koupit tento přístroj od někoho a ne nový. Je to jednoduché, playstation je věc, která každému leží někde pod televizí. Nikam se nenosí, nikdo na ní víceméně nesahá a proto jsou známky používání takřka neznatelné u všech přístrojů, které v této době na internetu seženete.

Zásady při nákupu PS 4 z druhé ruky

Mojí hlavní zásadou vždycky bylo je a bude, že věci z daleka nakupuji pouze na Aukru, které možná jako jediné u nás, nějakým způsobem řeší podvodníky. Máte zde k dispozici hodnocení prodejce, komentáře ostatních nakupujících a dokonce Vám aukro v případě podvodu vrátí peníze. Důležité je si zaznamenávat veškerou konverzaci s prodejcem a při rozbalování balíčku (pokud přijde) vše důkladně fotit a dokumentovat.

Pokud zvolíte jinou službu než Aukro.cz, tak by Vás měly zajímat jen obchody, které můžete vyzvednou osobně. Můžete si tak danou věc ještě na místě před prodejcem prohlédnou a nkdy i vyzkoušet. Také uvidíte prodejce na živo, což se v případě nepříjemností vždy hodí.

 

Důkladně také pročítejte popisky. Prodejci se snaží všemožně mlžit a slovíčkařit. Pokud například na obrázku vidíte krabici PS 4 pomalovanou logem hry GTA V, ale v popisu prodejce uvádí, že k PS 4 dává nějakou hru. Nemůžete počítat s tím že Vám pošle zrovna GTA V a vůbec nepočítejte s nějakým bráněním se. Pokud Vám přijde jiná hra, hru jste dostali a to že nebylo specifikováno jakou, nikoho nezajímá. Je proto důležité si s prodejcem ujasnit všechny věci, ještě před prodejem.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..