Peníze

Pasivní příjem léto 2016 // situace

Od posledního článku už uplynula nějaká doba. Je tak tedy čas na další zhodnocení mého hraní si na pasivní příjem. Už před nějakou dobou (taky jsem to tu asi i psal) jsem se rozhodl, že si vybuduji alespoň nějaký pasivní příjem. Tedy příjem, pro který nebudu muset hnout prstem. V pozdější době jsem pochopil, že na čistě pasivní příjem se prostě dosáhnout nedá, vždycky Vás to bude stát nějaký čas. Od poslední doby, už ale svým způsobem vím v jakých vodách se pohybuji, co proti mě stojí a hlavně co je potřeba proto uspět.

Musel jsem si jasně rozdělit peníze, které mě stojí čas a peníze, které mě stojí o mnoho méně času. To znamená dát stranou přijmi z tvorby webů, servisu, grafiky, psaní článků, brigád atd … a peníze, které tečou bez ohledu na to, jestli já jsem vyvinul větší úsilí. Tady jde především o peníze z Affiliate programů, prodeji reklamních prostorů, zpětných odkazů a umístěných PR článků.

Od minulé doby se moje portfolio webů zaměřených na pasivní příjem rozrostlo o nový projekt, na který se teď zaměřuji asi nejvíce. Jde o hobby web (rybicky.wity.cz), který vyrostl v podstatě z ničeho. Buduji ho sám od začátku.

Nechci se tu rozepisovat o přesných částkách, jako to udělali jiní z oboru a jediné co se jim povedlo, bylo vypěstování si vlastní konkurence. Napíši jen, že s tímto webem dostal můj pasivní příjem konečně smysl. Zajímavé částky se kterými se už dá ve větší míře pracovat generuje už skoro rok.

Kdybych měl rozdělit procentuelně poměr přijmů z jednotlivých subjektů, bylo by to asi takhle.

65% –> Affiliate program HEUREKA

25% –> ADS ranky, Backlinks.com

10% –> Sklik 

V nejbližší době se chystám začít na webu pracovat s PR články a vyzkoušet i jiné reklamní systémy. Web generuje desetitisícové návštěvy pouze z vyhledávačů… bez jakékoliv propagace.

Veškeré pasivní přijmi jsem se rozhodl obratem investovat zpět do webů. Začal jsem platit vlastní redaktory, kteří se starají o náplň webu, píší kvalitní články a jsou hlavním klíček k úspěchu.

Po předchozích článcích, mohu konečně napsat, dokázal jsem to. Vytvořil jsem rentabilní projekt, který generuje pasivní příjem. Společně s ostatními weby to dělá ……… 😀 😀 😀  Nejsou to horentní sumy, ale na pivo už mám 😀