Technologie

Monitor po 2 sekundách zhasne (Jak jsem řešil tento problém)

Brouzdáte právě na svém telefonu internetem a zoufale se snažíte zjistit co se to stalo s Vaším zánovním monitorem ? Proč zhasíná, když před chvílí ještě normálně fungoval a ke všemu po zapojení ještě 2 sekundy normálně jde ? Můj monitor je právě u doktora se stejným problémem, a já jsem se rozhodl, že Vám ulehčím hledání a podělím se s Vámi o to, co jsem “vygoogloval” a zjistil já.

monitor-160942_960_720

Podle toho, co mi pověděl pán  v servisu, mohly Váš monitor postihnout hned 3 věci, na které by seděl tento symptom. Dobrou zprávou je, že pouze 1 z nich je pro Váš monitor likvidační.

Jsou to:

  1. Nafouklé/vyteklé kondenzátory
  2. Vadný zdroj
  3. Vadné trubice (starší LCD monitory)

Ještě jsem zapomněl napsat,  že tyto problémy se týkají pouze monitoru. Pokud jste připojili k Vašemu počítači jinou obrazovku a ta náhle funguje, je problém ve Vašem PC. Nejspíše na vaší grafické kartě.

Nafouklé kondenzátory"Nafouklé" kondenzátory

Asi nejlevnější problém co Vás mohl potkat. Pokud jste odvážný typ člověka, zkuste trochu zagooglovat a najdete spousty návodů, jak si takový kondenzátor opravit doma sám. V servisu by se měla cena opravy pohybovat do 300 kč s prací.

 

Vadný zdroj

Oprava se kterou se zatím ještě pořád vejdete do 500 korun českých. Což je také částka do které bych maximálně za opravu šel, jelikož nový monitor dnes seženete do 2000 kč.

Vadné trubice

Pokud Vám ze servisu zavolají, že jsou to trubice, už můžete pelášit do nejbližšího elektra pro nový kus a současně začít kopat na zahradě jámu pro svůj současný monitor. Starší monitory, které ještě nepoužívají ledky, nějakým způsobem svítí pomocí jakýchsi trubic. Oprava by vyšla na větší peníze, než nový monitor.

 

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..