Hry

První kroky v The Forest

The Forest, nový titul na Steamu, za cca 15 doláčů vypadá na první pohled opravdu parádně a byl by hřích ho nevyzkoušet. Jde ho tkz. survival hororovku, to ve zkratce znamená, že nás asi čeká minecraft: 18+ a bez kostiček.

Už na první pohled mě zaujalo totální rozhraní pro nastavení video detailů. Takto rozlehlé možnosti nastavení jsem snad ještě nikde neviděl. Hru si tak můžete zahrát i na kalkulačce při hodině matematiky. V opačném případě, když všechno nastavíte na ultra, vás čeká nezkutečný zážitek z realistické grafiky a zvuků.

the forest letadlo

První kroky ve hře

Hra začíná v letadle. Letíte se svým synkem po pravé ruce, když v tom se něco pokazí a půlka letadla upadne. Vy s letadlem dopadnete na ostrov plný lidojedů… Váš nový domov. Snažil jsem se ke hře přistupovat realisticky, tzn., že jsem se se svou postavou choval, tak jak by se dle mého názoru choval skutečný přeživší. V letadle jsem tedy dlouho nezůstal a potom co mi jeden z lidojedů, odnesl syna kamsi do lesa, ihned jsem se vydal sprintem za ním, cestou se mi jen povedlo sebrat v mrtvole jednoho z pasažérů zaseknutou sekeru. Po prvních pár krocích, kdy jsem nikoho nenašel a stál jsem uprostřed lesa mi došlo jakou chybu jsem nejspíš udělal. Začínalo se stmívat a já neznalý taktik podobných her jsem začínal panikařit. Nikde jsem neměl o hře nic moc načteno a tak jsem se opět snažil chovat, jak by to asi udělal zkutečný přeživší.

 

 

the forest manual přežití

Manuál pro přeživší

Knížečka, kterou najdete v každém letadle. Hráč jí má k dispozici aby ho vedla v prvních krocích hry. Jako první mi bylo doporučeno postavit si přístřešek a sehnat si jídlo a čistou vodu co se dá pít. Neměl jsem tušení, jakým způsobem budu hledat jídlo a pití. Tušil jsem ale, jak postavit přístřešek. Pomocí mého survival manuálu, jsem vytvořil jakousi šablonu zdi, ze které jsem poskládal obdélníkový základ mého “srubu”. Poté jsem začal kácet stromy a vykutané klády, jsem nosil na místo a stavěl. Musím podotknout je tento systém stavby je mi velice sympatický a nejvíce bych vypíchl již zmíněné kácení stromů. Sekyra se skutečně zakousává do kmene stromu, je důležité z jaké strany strom kácíte, u kácení také musíte měnit polohu a to je opravdu něco nového. Podařilo se mi tedy dostavět svůj srub a měl jsem i pár základních věcí, jako je oheň a chytač vody, který jsem vytvořil z krunýře želvy a pár větví.

Uvidíme co bude dál, prý se tu po lese potulují domorodci.