Hry

The Forest: První kroky ve hře #2. část

The Forest mě stále drží. Od minulého článku, který končil vystoupením z letadla a postavením základního tábora se lecos změnilo. Především mi došlo, že je velmi důležité na jakém místě máte svou pevnost postavenou. Ještě důležitější potom je, jestli se skutečně jedná o pevnost a né pouze o tábořiště v podobě přístřešku a ohniště.

Důležitější totiž je, jak moc dobře obrněni jste, protože v této ranné fázy hry mi přijde, že je Vám jakýkoliv bojový skill poměrně k ničemu. Bojové techniky nejsou zcela vybalancované a například trefování se sekerou do nepřátel nemusí vždy vyjít, nemluvě o sekání křoví a mnoho dalších věcí. Celkově přesnost úkonů je podle mě jednou z největších otazníků v této hře. Je to záměr autorů, že křoví nerozsekám na první mávnutí, nebo jen nepřesně naprogramované scripty. No uvidíme v dalších updatech.

Celkově mě nemile překvapila například nemožnost si zasadit vlastní strom, který si pak po nějaké době mohu moci skácet a využít materiál. Snad se této možnosti dočkáme v příštích updatech hry. Ze stromů už dnes padají semínka, která ale zatím mají trochu jiný účel.

nepřátelé forest

 

Ubránit se nepřátelům je zatím čím dál tím težší. Vypozoroval jsem fakt, že čím více dní ve hře strávím, čím větší tlupy nepřítel se ochomýtají kolem mé pevnosti. Postupně se také začínají objevovat silnější nepřátelé. Když vynechám různé obtížnosti lidojedů, už jsem potkal takzvaného Slona, který je sice silný ale zato hodně pomalý. Potkal jsem také nestvůrů, která mi dělá prozatím největší problémy. Má několik nohou a vypadá jako zmutovaná vagína. Ke všemu po Vás ještě hází své zmutované děti, které po Vás jdou také.

Celkově mi na hře prozatím chybí větší možnost zautomatizování vlastních zdrojů. Například výpravy do dalekého lesa pro klády, jsou po nějakém čase stavění opravdu otravné. Dále pěstování vlastního záhonku s bylinami je prozatím nedotažené a zasloužilo by více propracovat. Jinak se mi hra moc líbí, prozatím jsem ve fázi budování bezpečného zázemí. Chystám se ale co nejdříve začít prozkoumávat všude na internetu popisované “cavy”, což mají být jakési dungeony ve kterých se dá nalézt spousta zajímavých věcí, které nejdou klasicky vycraftit.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..